Μπείτε μέσα στο σώμα σας στο μουσείο του ανθρώπινου σώματος στην Ολλανδία!


Το μουσείο Corpus θα σας οδηγήσει σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα από ένα γιγαντιαίο μοντέλο του ανθρωπίνου σώματος, κατά το οποίο μπορείτε να δείτε, να αισθανθείτε και να ακούσετε πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και το ρόλο που παίζει η υγιεινή διατροφή, η υγιεινή ζωή και η άσκηση.
Η περιήγηση στο μουσείο αρχίζει με μια βόλτα με κυλιόμενη σκάλα σε μια ανοικτή πληγή στο γιγαντιαίο πόδι και ολοκληρώνεται στους νευρώνες του εγκεφάλου. Μεταξύ αυτών των δύο σημείων, μπορείτε να δείτε πως πέπτονται τρόφιμα στο έντερο, όπως το τυρί, και να διερευνήσετε τα κοιλώματα της καρδιάς.
Τα παιδιά μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν πάνω στη γλώσσα από καουτσούκ (με ρεαλιστικούς θορύβους ρεψίματος στο υπόβαθρο), ενώ μπορείτε να μυρίσετε διάφορες μυρωδιές από τη γιγαντιαία μύτη. Το πιο εντυπωσιακό θέαμα εντός του σώματος είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση, μέσω 3D γυαλιών, της σύλληψης ενός σπερματοζωαρίου από ένα ωάριο.

 Αν επισκεφθείτε ποτέ την Ολλανδία, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το υψηλό διαφανές κτήριο με το περίγραμμα του ανθρώπινου σώματος που βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Α44 μεταξύ Άμστερνταμ και Χάγης.











Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου